torstai 13. elokuuta 2009

Jeesus vai Vartiotorniseura? Miksi Jehovan todistajat ovat väärässä.


Kristillisten seurakuntien ja lahkojen lukumäärä on suuri, sen jokainen myöntää.
Silti maailmassa on lahko joka väittää olevansa ainoa ja oikea se tosi apostolinen kirkko jonka Herra perusti uskollisesta aabelista alkaen.
Niin kuin he itse itseään kutsuvat, uskollinen ja ymmärtäväinen orja.(Luuk.12:42.)

Tämä seurakunta on nimeltään Jehovan todistajat, ja heitä on Suomessakin noin 18 000.
Yleensä Ihmisissä herää suuri epäluulo näitä pukumiehiä kohtaan jotka kulkevat ovelta ovelle saarnaamassa lahkonsa oppeja, heistä ei pidetä kovinkaan paljoo.

Miksi? Monet eivät pidä siksi, että he eivät tunne heitä, ja jotkut vaan siksi, että he yleensä tulevat ihmisten oville kutsumatta, joka hermostuttaa kansaa joka tahtoisi tuijottaa töllöä rauhassa.

Itse tunnen useita "Jehovalaisia", ja minun mielestä he ovat päällisin puolin fiksuja ihmisiä jotka ottavat muutkin ihmiset huomioon, he pukeutuvat hyvin ja elävät ns kunnon kansalaisen elämää.

Miksi sitten suhtautua heihin silti vieroksuen ja jopa varottaen muita heistä.
On se mitä he opettavat.

Jehovalaiset ovat ottaneet liian ison taakan ja asettaneet järjestönsä ihmisen ja Jumalan väliin.
Tämä on syy miksi he ovat oppeineen vaarallisia, eivät ihmisinä.
Jehovan todistajien teologia on niin fatalistista, että siinä kunnon muslimikin saattaisi kauhistua.

Ajatuksen nojaa kuitenkin Jumalan sanaan eli raamattuun, ei rahvaan omaisiin pelkotiloihin tuntemattoman edessä, vaan yksin Sanaan.
Esitän muutamia Teologisia argumentteja sen puolesta, miksi tämä lahko ei ole totuuden ääni torvi ja vielä vähemmän uskollinen ja ymmärtäväinen orja, joka antaa hengellistä ruokaa maailmalla.

5.Moos.18:21-22. Jos alatte kysellä mielessänne, mistä tiedätte, mikä sana ei ole lähtöisin Herralta, muistakaa tämä: Jos se, mitä profeetta puhuu Herran nimissä, ei toteudu, se ei ole Herran sanaa vaan väärän profeetan röyhkeää puhetta. Älkää kuulko häntä.

1874, 1878, 1914, 1918, 1920, 1925 ja 1975.
Siinä on vuosilukuja millon Harmagedomin eli maailmalopun olisi pitänyt tulla.
No mitään ei tullut, miksi?

"Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Matt.24:36.


Nämä olivat Jeesuksen sanoja opetuslapsille kun he innokkaasti yrittivät udella Jeesukselta millon maailmanloppu tulee.

Miksi sitten Jehovan todistajat ovat rohjenneet ennustaa asioista, vaikka he lukevat paljon raamattua ja tietävät varmasti edellä mainitut Jeesuksen sanat varsin hyvin.

Ensinnäkin, Jehovalaisia johdetaan brooklyn nimisestä kaupunginosasta joka sijaitsee Amerikan new yorkissa, heillä on valta kertoa mitä tehdään.
Yksittäisten seurakuntalaisten vastuu tämä ei ole, sillä useimmat heistä vilpittömästi uskovat nämä profetiat mitä heille on toitotettu jo vuosikymmenet.

Ihmisiä on aina kiinnostanut vuosiluvut ja muut mysteerit mitä mm raamatussakin on ja monet tunnetutkin miehet kuten Luther erehtyi myös uskomaan lopun olevan käsillä hänen elin aikana, mutta toisin kävi niin kuin aina.

Se mikä tekee Jehovan todistajien erehdyksen suuremmaksi on se, että he ovat varmoja itsestään ja järjestöstään, ilman nöyryyttä. Ei mikään muu seurakunta ole ottanut sellaista titteliä itselleen kuin he, ei edes Roomalais katolinen kirkko, jota monesti siitä parjataan.

Ehtoollinen, eli muisto ateria joksi he sitä kutsuvat.
Jehovan todistajat uskovat, että kristus on saapunut näkymättömästi maailmaan 1914, ja alkanut hallita sieltä käsin kaikkea, mutta silti Jehovalaiset ottavat edelleen osaa omaan ehtoolliseen. Miksi he edelleen viettävät muisto ateriaa jos Jeesus on tullut takaisin.

1.Kor.11:26.

Niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tästä maljasta, te siis julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kun hän tulee.


Eikä hän ole sitten tullut heille? vai mistä oikein on kyse tässä?
Mistä on edes peräisin tällaiset laskelmat ja arvailut Herramme takaisin tulemisesta?
Raamatussa ei sellaisia päivämääriä ole.

Jehovan todistajilla on tietenkin oma raamatun käännöskin, sillä on helpompi saada valheet läpi tavalliselle seurakuntalaisille jos he lukevat vain vartiotorni seuran omaa käännöstä, joka on korjattu sopivasti tukemaan heidän omiaa oppejaan.
Täytyy kyllä sanoa, että kirjojen tekemisellä ei ole loppua tässä järjestössä, sillä oma raamatun käännös ei ole mikään ihan pikku juttu, tähän on todella nähty vaivaa.
No otetaan muutamia kohti esille.

Joh.17.3.
Tämä merkitsee ikuista elämää, että he hankkivat sinun tuntemustasi .UM.
Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala. KR.38.

Uuden maailman käännökseesä (UM) korostetaan tuntemuksen hankkimista. eli tekojen kautta pelastumista.
Katsotaan seuraava joka liittyy ylösnousemukseen ja haudoissa oleviin.

Joh.5:28.
Älkää ihmetelkö tätä, sillä tulee hetki, jolloin kaikki muistohaudoissa olevat kuulevat hänen äänensä. UM.
Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä. KR.92.

Jehovan todistajat tahtovat tehdä eron muistohaudoilla ja normaaleilla haudoilla, koska muistolla he korostavat opillisesti niitä jotka ovat Jumalan muistoissa, ja eivät ole siis ylösnousemuksen toivon omaavia.

Seuraava kohta liittyy pelastukseen ja niihin ketä pelastus koskee.
Jehovan todistajat uskovat, että Jeesus on kuollut vain tiettyjen puolesta ei kaikkien kuten raamattu sanoo, ja siksi ovat kääntäneet kohdan kaikkien,
kohdaksi kaikenlaisten, jotta he osaavat tarpeen tullen ympäripyöreästi välttää sekä vääränlaisen käännöstavan, että selittää seurakuntalaisilleen sen, että kristus ei ole kuollut kaikien puolesta vaan kaikenlaisten puolesta.
1.Tim.4:10.
Sillä sitä varten me työskentelemme kovasti ja ponnistelemme, koska olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikenlaisten ihmisten Pelastaja, varsinkin uskollisten. UM.

Siksihän me näemme vaivaa ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten pelastaja, varsinkin uskovien. KR.92.


Käännös tavalla halutaan jälleen korostaa termiä uskollinen uskovan sijaan.
Koska he eivät mielellään korosta uskoa, vaan tekoja ja ansioita.
Kaikenlaiset ovat terminä myös helpompi, sillä olisihan se eriskummalllista,
että kaikki kuuluisivat lunastuksen piiriin, vaikka eivät kuulu Jehovalaisiin.

Yksi asia on myös vastoin Yleistä raamatun käännöstyötä, on se, että vartiotorni seura laittaa uuteen testamanttiin myös Jumalan nimen vaikka se ei esiinny missään luotettavissa käsikirjoituksissa. Jumalan nimi esiintyy vain vanhassa testamentissa.

Juud 5.

Vaikkakin olette jo kerran tienneet kaiken kaikiksi ajoiksi, niin haluan muistuttaa teitä siitä, että vaikka Jehova pelasti Egyptin maasta kansan, niin jälkeenpäin hän tuhosi ne, jotka eivät uskoneet.UM.

Vaikka te kaiken tiedättekin, tahdon silti muistuttaa teitä siitä, että Herra kyllä ensin pelasti kansansa Egyptistä mutta tuhosi sitten ne, jotka eivät uskoneet
.KR.92.

Jehovan todistajat myöntävät, että he ovat ottaneet vapauden kääntää Jumalan nimen kreikkalaiin kirjoituksiin 237 kertaa.
Tätä tapaa, ei kuitenkaan tue mikään muu raamatun käännös ei edes katolinen new Jerusalem bible joka kääntää Jumalan nimen vanhassa testamentissa muotoon Yahweh. eli Jahve. Näin tekee myös meidän 92v kirkko raamattu muutamissa kohdissa. (2.Moos.3:15, 6:2-3, 15:3, 33:19, 34:5. Jes.42:8.)

Jokainen kiinnostunut voi itse tutkia asia, etsimällä käsiinsä Novumin joka on tieteellisesti luotettavin uuden testamentin tekstikokoelma.

Jehovan todistajat kiistelevät mieluisasti Jumalan nimen kääntämisestä ja he väittävät, että septuagintaan olisi käännetty hänen nimensä, tai transliteroitu heprealaisin aakkosin.

Mutta asia ei ole näin vaan kreikan kielinen vanha testamentti kääntää sen aina Herraksi.
Ote septuagintasta.

2.Moos.3:15.

Jumala sanoi vielä Moosekselle: "Sinun tulee sanoa israelilaisille: 'Jahve, Herra, teidän isienne Jumala, Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala, on lähettänyt minut teidän luoksenne.' Se on oleva minun nimeni ikuisesti, ja sillä nimellä minua kutsuttakoon sukupolvesta sukupolveen. KR92.

καὶ εἶπεν ὁ θεὸς πάλιν πρὸς Μωυσῆν Οὕτως ἐρεῖς τοῖς υἱοῖς Ισραηλ Κύριος ὁ θεὸς τῶν πατέρων ὑμῶν, θεὸς Αβρααμ καὶ θεὸς Ισαακ καὶ θεὸς Ιακωβ, ἀπέσταλκέν με πρὸς ὑμᾶς· τοῦτό μού ἐστιν ὄνομα αἰώνιον καὶ μνημόσυνον γενεῶν γενεαῖς. LXX.
JT opetus, Jeesuksesta on myös hyvin erinlainen kuin kristillinen perinne jonka juuret ovat 2000vuotta vanhoja.
Ensinnäkin Jeesus ei kuollut kaikkien ihmisten syntejen vuoksi.
Jt opettavat, että vain 144 000 ovat varmoja tästä lupauksesta,
ja loput joutuvat turvautumaan omiin ansioihin, eli pelastus tai paikka 1000v kaudelle on ansaittava.
Ensinnäkin ihmisen on kuuluttava Jehovan todistajiin, joka on järjestönä pelastava, usko Jeesuksen sovitustyöhön ei riitä,
vaan usko brooklynnin sanaan on varmempi kuin Herran.
Mistään kohdin raamattua emme löydä, että ihmiset voisimme pelastua vain 1900 luvulla perustetun järjestön kautta.
Jeesuksen on korvannut brooklynin elitti joka sanelee autoratäärisellä oikeudella mitä uskotaan.

Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon.
Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Ef.2:8.

Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla. Apt.4:12.

JT ihmiskäsitys lähtee siitä, että ihminen on pelastettu vasta kun se on täydellinen ja täydellisesti omistaa totuuden, jonka se saa 1000v kaudella.
Raamattu kuitenkin opettaa, että ihminen on pelastettu jo syntisenä ja ainoastaan uskosta, eli mitään ei tarvi tehdä sillä kaikki on tehty.
Room.4:5. Jos taas jollakulla ei ole ansioita mutta hän uskoo Jumalaan, joka tekee jumalattoman vanhurskaaksi, Jumala lukee hänen uskonsa vanhurskaudeksi.

Paavali kirjoittaa, että ihminen on jumalaton kun hänet vanhurskautetaan, ei siis täydellinen.
Jehovan todistajien tapa painostaa hyviin tekoihin kuten he monesti viljelevät raamatun paikkoja, kuten,
Filp.2:12.
työskennelkää jatkuvasti omaksi pelastukseksenne peläten ja vavisten, UM
Jaak.2:14.
Mitä hyötyä siitä on, veljeni, jos joku sanoo, että hänellä on uskoa, mutta hänellä ei ole tekoja? Ei kai se usko voi häntä pelastaa? UM.

Näillä kohdilla he tahtovat osoittaa tekojen tärkeyden, vaikka he kirjallisuudessaan sanovat, ettei pelastus tule omista ansioista.
Mutta käytäntö ja yleiset ohjeet ovat kuitenkin sen puolella, että he arvostavat ihmistä huomattavasti enemmän jos hän on ansioitunut saarnamies.
Eikä sellainen joka ei tee mitään.

Tällaisilla kohdilla on helppo osoittaa ihmisten paremmuus, mutta se ei muuta silti sitä tosiasiaa, että Jeesus on kuollut kummankin puolesta, sen laiskurin, kuin sen saarnamiehen,
on siis ihan oma asia kumpaan kuuluu, sillä extraa ei tule hyvistä töistä vaan kaikki tulee kristukselta ja hänen jo tekemistään teoista.

Teot osoittavat uskon käytännössä, mutta teot jotka eivät lähde sydämestä ja rakkaudesta vaan toisten käskystä ja pelottelusta eivät ole vilpittömiä tekoja.
Vilpitön teko on se, että sinä teet vaikkei ole pakko.
Tätä ei JT seurakunta tunne, sillä heidät uskotellaan tekemään paljon työtunteja seuralleen, kuten tunnetuimmat näistä ovat tienraivaajat.
On todella ällistyttää nähdä, että kaikki tämä organisaatio on johdettu pienen eliitin toimesta.
Raamattu kuitenkin lupaa sen, että Jeesus Kristus on syntiemme sovitus.

1.Joh. 2:2. Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.
Meille tavallisille kristityille, ehtoollinen on tärkeä asia joka on uskon todellisuutta tässä ajassa.
Sakramentti Herramme itsensä asettama. Jeesus käski seuraajiensa syömään hänen Lihaansa mikä on leipä, ja juomaan hänen verensä mikä on viini.

Joh. 6:53-56. Niin Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ellette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertansa, ei teillä ole elämää itsessänne. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Sillä minun lihani on totinen ruoka, ja minun vereni on totinen juoma. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä. Myös Paavali kirjoitti.

1.Kor. 11:23-26. Sillä minä olen saanut Herralta sen, minkä myös olen teille tiedoksi antanut, että Herra Jeesus sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän, kiitti, mursi ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan; tehkää tämä minun muistokseni". Samoin hän otti myös maljan aterian jälkeen ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni; niin usein kuin te juotte, tehkää se minun muistokseni". Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan, te julistatte Herran kuolemaa,

Raamatussa ei tehdä mitää eroa kristityiden välille, vaan jokainen kastettu kristitty voi ottaa osaa ehtoolliseen. Kaikki kristityt ovat osa kristuksen ruumista. ja ehtoollinen juuri yhdistää kaikki Herramme ruumiseen.

Gal. 3:26-28. Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa. Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet. Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa.
JT perustelevat oppiaan sillä, että Jeesus valitsi vain tietyt hänen viimeiseen ateriaan, johon mm Juudas Iskariot ei osallistunut.
Myös ajankohta on JT tärkeä sillä he viettävät ehtoollisen (muistoateria) kerran vuodessa (nisan kuun 14pv)
Tätä he perustelevat raamatun kirjaimellisella tulkinnalla.

Kristikunta on jo hyvin varhain viettänyt kiitosateriaa viikon jokainen sununtai (Messu)
Tällainen raamatun tulkinta ei ole perusteltua, sillä eihän nykyään kukaan esimerkiksi pukeudu samanlaila kuin Jeesuksen ajan ihmiset pukeutuvat.

JT epä -johdonmukaisuus näkyy myös siinä, että he pitävät avioliiton symboolina sormuksia kuten kaikki muutkin, vaikka siitä ei puhuta mtään raamatussa.
Myös pakanat pitävät sormuksia, miksi JT pitävät pakanallisia tapoja, kuten he itse nii monesti väittävät kaikesta.
Raamattu ei todella tee eroa kristityiden välille, kaikkia koskee samat lupaukset.
Ehtooliseen osallistuvien määrää ollaan kuitenki muutettu pikku hiljaa, koska valittujen kristittyjen määrä on laskenut jo paljon, eli voideltujen 144 000.

Nykyään JT ovat taas muttamassa oppiaan. Voideltuja voi ollakkin vielä uusia, kun se takavuosina oli jo lukkoon lyöty asia, ettei uusia ole.
Kaikessa hijaisuudessa he ovat päästäneet jopa nuoria muistoaterialle (ehtoollinen)

sillä heidän voidellut ovat jo katoavaa väkeä ja maailmanloppu ei ole vielä tullut, niin toki he tarvitsevat sitten uusia jotta oppi pysyisi elossa edelleen.
Huvittaa vaan tollanen höpöttely, ite ovat keksineet itselleen mokomia oppeja jota joutuvat sitten kokoajan muuttelemaan.

JT Maailmankuva ja tiukasti sidottu rationaalisiin päätelmiin ja humanistisiin oppeihin.
1700 asti on euroopassa vallinut järjen filosofia jota mm immanuel kant viljeli.
Järki ei tunnusta mitään mikä on sen ulkopuolella, ja siksi uskonto on riisuttava kaikesta järjen vastaisista riiteistä, ja tähän kuuluu myös ehtoollinen.

'Valistunut ihminen ei voi ymmärtää miten jonku liha ja veri voi mitää pelastaa.
Miten kaste voi olla Pyhä vaikka se on vain Vettä.
JT eivät voi kuitenkaan kaikessa kieltää uskon syvällisiä mysterejä kuten ylösnousemusta, mihin koko kristinusko perustuu, tässä JT tekevät kuitenkin poikkeuksen.

JT oppi tähtää ihmisten ja kirkkojen virheiden etsimiseen, kuten saatanakin tekee joka syyttää, ihmisiä heidän virheistään.
JT on samanlainen asenne, he markkinoivat oppiaan salaliittoteorioilla ja muiden kristillisten kirkkojen virheillä.
Kuten ristiretket ja sodat. Mitä tekemistä näillä on Jeesuksen kanssa?

Miten voimme syyttää Kristuksen ruumista siitä, että sen jäsenet ovat epätäydellisiä?
Olisi yhtä hullua syyttää kaikkia venäläisiä siitä, että he ovat hyökänneet suomeen sodassa.

Pakanuus on toinen miten he lietsovat perustelstua oppiaan, sillä kaikki on sitä heidän mielestään.
Nyky ihminen on helppo saalis kaiken maailman salaliitoille ja esoteerilsille viisauksille jotka vain valitut ja harvat tietävät. Juuri tämä on heidän aseensa.
He mieluisasti puhuvat kaikesta muusta paitsi ei Jeesuksesta.

Jt ovat todella vain filosofis akateemine keskustelu kerho johon he ovat liittäneet joitain kristillis peräistä sanastoa.

Ennen JT kukaan muu seurakunta ei ollut niin jyrkkä ja ehdoton, vaikka niitäkin toki on ollut (puritaanit, adventistit)
On syytä tarkastella miten voi olla mahdollista tällainen, että Jumalan tosi seurakunta olisi ollut piilossa melkein 2000v ja sitten ilmestynyt meile vartiotorni seuran muodossa?

Luulen, että tämä on väärä profeetta joka on tullut maailmaan eksyttämään ihmisiä, valistuksen ja järjen jumalalla joka kieltää lopulta kristuksen työn, vetoamalla omaansa.
Järjestö joka ottaa kristuksen paikan pelastavana arkkina.
Mitä röyhkeyttä sanon minä.
JT korostavat sellaisia asioita kuten kolminaisuus ja jumalan nimi.

JT eivät ole käyneet minkäänlaista teologista keskustelua seurakunnassaa opeistaan, vaan ne on vaihdettu ja päätetty pienen eliitin toimesta.
Mikä on tälläinen lahko joka ei anna jäsenensä edes lukea muiden kristittyjen kirjallisuutta?
Mitä he pelkäävät?
Onko todella pelastus kiinni ymmärryksestä,
eikö Jeesus sanonut Minä olen tie totuus ja elämä.
Miksi rakentaa muuria ja esteitä ja "jos" sanoja pelastuksen eteen.

Jos joku ihminen on tutustunut JT niin hän voi aluksi ihastua heidän viisauteen, ja tietämykseen.
Uutuus vie mukanaan, sieltä löytyy tukea ja ymmärrystä joka tilanteeseen ja myös laajojen kirjallisuuksien varasto on ennen näkemätön.

Varoitan kuitenkin tästä, sillä heidän Imu on suorastaan kammottava, kokemus on sen osoittanut.
Tämän seuran tutkiskelu vaatii tarkkaa työtä ja paljon rukousta Herralta.

Olen tässä yrittänyt lyhyesti selostaa joitain kohtia JT.
Päätän kirjoitelmani muutamiin Raamatun paikkoihin, ja kaikki jotka ovat Tekemisissä näiden ihmisten kanssa on syytä muistaa pari seikkaa.
Ensinnäkin heidän lojaalisus liikettään kohtaan on muutakin kuin uskoa oikeaan asiaan,

sillä heidän koko sosiaalinen elämä rikkoutuisi jos he ajattelisivat toisin.
Heitä sitoo maallisuus enemmän kuin usko.

Toinen on se, että heidät aivo pestää lukemaan vain heidän omia tekstejä ja siksi heidä tieto on hyvin laajaa.
Ei pidä säikähtää, sillä vanha sanonta on se, että saatana on paras teologi.
Sääntö pätee myös JT.

Kristityiden pitää rukoilla heidän puolestaan, sillä heidän joukossaan on monia jotka oikeasti haluavat seurata Jeesusta.
Työ on todella rankkaa, mutta Herra antaa voiman jos asia on oikea.

JT ovat monesti vilpittömiä uskossaan, mutta mitä korkemmalle menemme heidän hierarkiassa niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä törmäämme samaan ongelmaan mikä on normaalissa kirkko politiikassakin eli valta.
Vastuu on suurempi heillä jotka opettavat ja eksyttävät.
Seuraavissa jakeissa huomaamme, JT väitöksien kumoutumisen, kuten Herran päivä käsillä olon, toinen evankeliumi, ja Väärä Kristus/profeetta. JT ovat itse itsensä näiksi tehneet ja ilmoittautuneet, he ovat itse itsellensä tuomioksi, kukaan ei ole heitä tuominnut, toisinko he itse jakavat ihmiset vuohiin ja lampaisiin.

Mar. 13:21-22. Ja jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tai: 'Katso, tuolla', niin älkää uskoko. Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät tunnustekoja ja ihmeitä, eksyttääkseen, jos mahdollista, valitut.

Gal. 1:9. Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

2.Tess.2:2.

ettette heti menetä malttianne ja säikähdä, jos joku vedoten Hengen ilmoitukseen tai muka meidän puheeseemme tai kirjeeseemme väittää, että Herran päivä on jo käsillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti